Καλούνται άνθρωποι όλων των ηλικιών, όλων των φυλων, όλων των κατευθύνσεων, όλων των υποβάθρων να συμμετάσχουν σε αυτό το σεμινάριο για να ανακαλύψουμε τρόπους για το πως στεκόμαστε ο ένας απέναντι στην άλλη. ”Απέναντι” μπορεί να σημαίνει σε βλέπω, να σημαίνει λύνω τις διαφορές μου, συζητώ, συγκρούομαι, έρχομαι κοντά, ενώνομαι, αντιμετωπιζω εσένα κι εμένα και τόσα άλλα. Επικοινωνώ. Με το σώμα, με τον λόγο, με το βλέμμα. Ξεκινώντας από τη μη λεκτική επικοινωνία και τους διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του απέναντι ανθρώπου, επισκεπτόμενοι χορούς αντικρυστούς και συγκρουσιακές καταστάσεις, εδώ θα διερευνήσουμε ο/η καθένας/μία τα δικά του/της όρια, τα όρια της δυάδας και της ομάδας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλ@.
Για την κράτηση της θέσης χρειάζεται προκαταβολή 50% του αρχικού ποσού, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31/12/23 για early bird , και μέχρι 13/1/24 για το κανονικό.
Πολιτική ακυρώσεων: Σε περίπτωση ακύρωσης της θέσης με ευθύνη της/του συμμετέχουσας/χοντα, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
Η Άρτεμις Λαμπίρη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου 1984 όπου και εργάζεται τώρα ως χορογράφος, χορεύτρια και χοροδιδάσκαλος. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Ως χορογράφος έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, βραβευτεί και ανεβάσει δικές της παραστάσεις σε θέατρα στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κροατία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Ίδρυσε την ομάδα χορού ΜΑΝ τον Ιούλιο του 2013 με την επωνυμία της οποίας έχει παρουσιάσει τα έργα: “10-θέλει καθημερινό ποτισμα η ελευθερία μάτια μου”(2022) – επιχορηγούμενο απ’ το ΥΠΠΟΑ (2021-22), “THALIA” (2021) στο πλαίσιο του Feminity in Transition και το Machol Shalem του Ισραήλ, “SHER-work in progress”(2019), “ANY ONE” (2018) – επιχορηγούμενο απ’ το ΥΠΠΟΑ (2017-18), “A solo for hope” (2016), “Me On Top” (2015 & 2016)- με τη χορηγία απ’ το Ίδρυμα ΝΕΟΝ (2014)”., “META” (2013-2016), “FREMD” (2014) και “ΑΝΑΜΕΣΑ” (2012 & 2013). Έχει συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ Καλαμάτας , το MIR festival, το φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, το φεστιβάλ Δημητρίων, το ARC festival κ.α.
Τόσο το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα όσο και η θεματολογία που απασχολούν τη χορογράφο, αφορούν κυρίως το τώρα. Είτε αυτό είναι ένα προσωπικό «τώρα» είτε είναι ένα κοινωνικοπολιτικό «τώρα». Χορογραφικά, η λεπτή αισθητική συναντά την εσωτερικότητα αλλά και την αρτιότητα στην παρουσίαση. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι καταλύτης στη δημιουργία και η προσωπική κατάθεση του κάθε συντελεστή συντελεί στην εκάστοτε παραγωγή. Τα πρόσωπα, ο ήχος, η κίνηση, ο χώρος, ο χρόνος, η ρυθμική αγωγή που αποτελούν την κάθε παράσταση συνθέτουν δυναμικά κάθε φορά προκειμένου το αποτέλεσμα να συν-κινήσει, να δημιουργήσει προβληματισμούς και να μετακινήσει συναισθηματικά το κοινό κάνοντάς το «συνένοχο» στην πράξη.
Κάνει επιμέλεια κίνησης σε θεατρικές παραστάσεις απ’ το 2012 και έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με την όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής απ’ τον Οκτώβρη του 2017. Είναι επίσης μέλος του δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ απ’ το 2012, και εξακολουθεί να χορεύει για άλλους κυρίως χορογράφους όπως η Αντιγόνη Γύρα, Sayaka Akitsu, Silvia Bennet, Sylvain Meret κ.α.
Texnourgeio © 2023, Made by VCreations.